Panzer Kampfwagen
 
 
Panzer I -től a Mausig
 
 
"A Király"
 
 

Hosszú út vezetet az 5 tonnás PZI-től a 185 tonnás Mausig. Az első 57 lóerős motorral rendelkezett, az utolsó 1200 lóerőssel. Az első mindössze két géppuskával az utolsó egy 150 milliméteres hajóágyúval rendelkezett. 1932-től 1945-ig tartó fejlesztési program eredménye volt ez. Az 1942 és 45 között gyártott tigris és leopárd tankok harcértéke vetekedet az 1956-ban bennünket legázoló T53-as orosz tankokkal. Viszonyításképp a tigris és párduc harckocsik messze nem a legjobb a háború alatt gyártott német tankok. A királytigris még félelmetesebb volt, nem is beszélve a mausról. A páncélvadászok, kezdve a szimpla tábori ágyútól a leghatalmasabb önjáró lövegekig, hatalmas utat jártak be. A felderítő páncélosok (Panzer schnell wagen = Páncélos gyors autók) is nagy fejlődésen mentek keresztül, a fegyvertelen páncélautótól, a tankokkal egyenértékű, ágyúval felszerelt, de kerekeken és gyorsan mozgó változatokig..

 
  A gyors fejlődést a háborús igények mellett az is elősegítette, hogy több egymással versengő cég állította a tankokat elő (a repülőgépeknél is így volt). Egyrészt a mérnökök és szakmunkások képzetsége eleve magas volt, másrészt, aki nem telesített, azt elbocsátották és mehetett a frontra, ha pedig hibát követett el akár ki is végezhették érte (lásd norvégiai invázió, fel nem robbant torpedók) .  
 
 
 
Egy páncélos harcértékét a következő paraméterek határozzák meg:
 
  1. Páncélvédettség. Ezt három dolog befolyásolja: A páncél anyaga, a páncél vastagsága, a páncél kiképzése, vagyis hogy döntött vagy egyenes. A vasérc Svédországból származott, ahonnan acélt is importáltak, ezért volt fontos Norvégia megvédése (a norvégok egy része a németek mellé állt - norvég SS). Feketekőszén a Rajna vidékről, Franciaországból, Sziléziából és Lengyelországból valamint egyéb helyekről bőségesen rendelkezésére állt a birodalomnak. A kohók és acélgyárak pedig kiválló minőségű acélt állítottak elő. (Például Krupp művek). A gyárakat meghagyták a tulajdonosok kezében, de pártirányítás alá helyezték őket. A páncél vastagságának növelését az tette lehetővé hogy egyre nagyobb teljesítményű motorok készültek.
A páncél kiképzését a harctéri tapasztalatok gyorsabb beépítése sokkal több variáció kipróbálása könnyítette meg. Előnye az egyenes páncélnak hogy elfér benne a személyzet, míg a döntött páncélban ugyan alig lehet mozdulni, de kevésbé kell vastagnak lennie páncélnak, tehát a mobilitás növekszik.
 
  2. A motor teljesítménye. Kezdetben a szövetségesek fejlettebb autóiparral, és motorgyártással rendelkeztek, de néhány kiválló szakember, mint például Ferdinand Porsche (a Volkswagen atyja) munkájának köszönhetően a német motorok beérték, és aztán felülmúlták teljesítményben az angol és amerikai gyártmányokat. Ezen nagy teljesítményű motorok nagy hibája hogy eszik az üzemanyagot, azt aminek a szűkében voltak a németek. Ez volt a királytigrisek Achilles sarka. És mivel nem volt elég az üzemanyagtartály hamar kiürült (halál 50 órája)..  
  3. Ágyú. Ezeknek a területén a németek mindig is előnnyel rendelkeztek. Valaha harctéren alkalmazott legnagyobb ágyút, a hosszú vagy kövér Bertát, a Krupp művek gyártotta. Jellemző módon a páncélosok ágyúi is gyorsan fejlődtek, mind űrméretben, mind pedig tűzerő tekintetében növekedtek, pontosabbak lettek, tűzgyorsaságuk is nőtt. Nemcsak a méret a lényeg. A legtökéletesebb példa erre, hogy tűzerő tekintetében a Párduc 75 milliméteres lövege erősebb és pusztítóbb volt, a tigris 88 milliméteres ágyújánál. Ezt úgy tudták elérni, hogy minél nagyobb egy löveg torkolati sebessége, annál pusztítóbb. A párduc mivel páncélzata döntött volt, nem igényelt olyan vastag páncél. Egyszerűen lepattant a lövedék, legyen az erős páncéltörő vagy hagyományos. Mivel páncélzata vékonyabb és ágyúja kisseb, ezért a mobilitási mutatója jelentősen jobb volt.  
 
Egy kitünő magyar honlap Panzerkeil.dre.hu --> Pz I
 
 

Panzer Kampfwagen I
.A német harckocsifejlesztés kiindulópontja. Vékony páncél, minimális tűzerő. 1932-ben írták ki a pályázatát. 34-től 38-ig gyártottákA Panzer I fejlesztése még az NSDAP hatalomra jutása előtt kezdődött. A két világháború közötti német harckocsi fejlesztés első termékét még "mezőgazdasági vontató" fedőnéven említették a hivatalos iratok, hiszen a Versailles szerződés megtiltotta Németországnak a tankok gyártását.

Az 1932-ben kiírt tervpályázat célja egy átmeneti megoldásnak szánt típus előállítása volt.
A Krupp gyár terve lett a győztes, az 1934-ben indult termelés gyorsan felfutott. 1935-től kezdve az erősebb, 100 lóerős Maybach motorral szerelt és meghosszabbított, 5 futógörgős változatot (Panzer IB) is elállították. A második világháború elején, még minden páncélos alakulatban hadrendben állt, de elégtelen védelme és fegyverzete miatt 1940-ben kivonták a frontról. Jelentősége a gyártási és kiképzési tapasztalatok megszerzésében volt a legnagyobb..
 
 
Egy kitünő magyar honlap Panzerkeil.dre.hu --> Pz II
 
 

Panzer Kampfwagen II.Kellett egy páncélos, ami ellenséges tankok ellen is hatékony, mivel a PZ-III és PZ-IV fejlesztése elhúzódott. A számtalan típusváltozatban készített modellt 1934-ben rendelte meg a német hadvezetés. Azért gyártották jelentősebben, mert a Panzer III és Panzer VI fejlesztése és sorozatgyártása elmaradt a tervektől. Kezdetben a MAN, 1938-tól a Daimler-Benz gyártotta. A lengyelországi hadjáratban és a franciaországi harcokban meghatározó szerepet játszott.
Elégtelen fegyverzete és viszonylag gyenge páncélzata miatt később inkább csak kiegészítő fegyverzetként, illetve felderítésre használták. Harcolt az orosz fonton is, de jelentősebb feladatokat már csak Rommell Afrika-hadtestében kapott..
Egy kitünő magyar honlap Panzerkeil.dre.hu --> Pz 38(t)
Egy kitünő magyar honlap Panzerkeil.dre.hu --> Pz III
 
 
Panzer Kampfwagen III.A legtöbb vriánsal rendelkező harckocsi.Az első 37 az utolsó 75 miliméteres ágyúval rendelkezet.38-tól 44-ig gyártották Gyártását 1936-ban kezdték el, több mint 20 változata különíthető el.Lengyelország lerohanásakor már bevetették, bár számuk akkor még nem érte el a százat sem.Rövidesen kiderült, hogy az eredetileg 37 mm-es löveg nem elégséges ezért 50 mm-esre cserélték A Szovjetunió megtámadása idején ez a típus képviselte a német páncélos erők gerincét.
A harci tapasztalatok azonban azt mutatták, hogy a szovjet T-34-es és KV-1-es típusok sokkal jobbak.(Sztálin ugyanis valóban készült az egész világ meghódítására, Hitler csak némi revansot akart. )Ezt követően megnövelték a páncélzatot, majd hosszabb (de szintén csak 50 mm-es) löveggel szerelték fel a típust. Mindez a tömeg növekedését eredményezte, és megmutatta a gyártmány korlátait. 1943 augusztusában gyártását beszüntették, és az év végére kevés számú kivételtől eltekintve kivonták a frontról, bár a hátországban és a megszálló csapatoknál a háború végéig hadrendben maradt. A Panzer III-asok alvázára épült a híres StuG III-as rohamlöveg..Hozzá hasonló fegyver volt a csehek által gyártott Pz38 tank is.
 
 
Egy kitünő magyar honlap Panzerkeil.dre.hu --> Pz IV
 
 
  
Panzer Kampfwagen IV
.A T34 és a Sherman harckocsival egyenrangú.Egyes variánsa gyengébb más pedig erősebb ezeknél. Tervezését 1934-ben kezdték, a végleges változat elődjéhez, a PzKpfwIII-hoz képest nem tartalmazott forradalmi változtatásokat, de annál erőteljesebb, megbízhatóbb volt. Legnagyobb erényének később az bizonyult, hogy folyamatosan lehetett korszerűsíteni, így ez a modell volt az egyetlen német tank, melyet a háború egész tartama alatt előállítottak. A gyártás felfuttatása 1942-ben vett lendületet, akkor ez a típus alkotta a német páncélos egységek gerincét.
Ebben az időben csak ez a tank volt képes szembeszállni a szovjetek rettegett T-34esével. Hatékonyságát nagymértékben megnövelték, amikor hosszabb löveggel szerelték fel. Összesen majdnem 10 ezer darab készült belőle. A magyar hadsereg is alkalmazta, de az ezzel a modellel felszerelt két harckocsi század a Don-menti harcokban megsemmisült, csak egy tank került haza Magyarországra..
 
 
Egy kitünő magyar honlap Panzerkeil.dre.hu --> Pz V - Panther. a "Párduc"
 
 
 
P
anzer KampfwagenV.Döntött páncélzatáról lepatant a lövedék. És hiába volt csak 75 miliméteres ágyúja, olyan jól megcsinálták az ágyú torkolati sebességét, hogy ritka volt ha az ellenség túlélte vele találkozástA keleti fronton a német harckocsikat ért nagy veszteségek szükségessé tették egy új típus kialakítását. A szovjet T-34-esek konstrukciójából jelentős elemeket átvéve született meg a Panther. A gyártás megindulása (1942 ősze) után szinte azonnal bevetésre kerültek a kurszki csatában (1943), ahol súlyos veszteségeket szenvedtek a "Párduc"-ok.
Főként futó- és hajtóműproblémái voltak, de az 1944-től gyártott G típusváltozatnál ezeket jórészt kiküszöbölték. A javítások nyomán kiváló tankot sikerült előállítani, sokan a második világháború egyik legjobb modelljének tartják. A fejlesztések következtében folyamatosan nott a tömege, ezért egyes szakírók a közepes, mások a nehéz harckocsik közé sorolják. Kb. 5500 darab készült a típusból, ebből 3700 volt a G modell.
 
 
Egy kitünő magyar honlap Panzerkeil.dre.hu --> Pz VI - A "Tigris"
 
 
  
P
anzer Kampfwagen VI.Tüzereje pusztitó, páncélzata kiválló,sebbessége elfogadható,egyetlen hibája az volt, hogy kevés volt belőle.Mind a nyugati mind a keleti fronton rettegték a tigris nevétA Tiger kifejlesztését a PzKpfw-IV-esnél jobb szövetséges és főleg szovjet tankok teljesítményének felülmúlása motiválta. A németek 1940 májusában kezdték megkonstruálni nehéz harckocsijukat. Több cég mellett két fő versenytárs harcolt a megrendelésért. A Henschel és a Porsche is elkészítette prototípusát, a tornyot mindkettőhöz a Krupp tervezte.
A Henschel jobb teljesítményt nyújtott, és az ő modelljüket egyszerűbb volt iparszerűen előállítani is. Ám a háború elején indult tervezés nem tette lehetővé a harctéri tapasztalatok teljes körű hasznosítását. Ezért, valamint a gyártás egyszerűsítése céljából a testet és a tornyot is függőleges falakkal készítették, de mivel páncélzatának vastagsága nagyon nagy volt, nem vált könnyen sebezhetővé. Ebben az időben a háború legerősebb tankja volt, 88 mm-es lövege hatalmas tűzerőt képviselt. Nagy hátrányt jelentett, hogy ekkor nem állt rendelkezésre megfelelő dízelmotor, a benzines megoldás miatt kicsi lett a hatótávolsága, s a motor nehezen viselte a terhelést is. Széles lánctalpai miatt vasúton való szállítása is körülményes volt. Ennek ellenére félelmetes fegyvernek bizonyult, egy Tiger megsemmisítésére 5 Sherman illetve 8 T-34-es elvesztése jutott. A németek fő veszteségei motorhibából illetve üzemanyaghiányból következtek. A Tigert 1944-ig gyártották..
 
 
Egy kitünő magyar honlap Panzerkeil.dre.hu --> Pz VII- A "Király Tigris"
 

 

  
P
anzer Kampfwagen VII.Királytigris, a páncélosok páncélosa. Sajnos nemcsak kevés, de nagyon kevés volt belőle.A németek 1944 januárjában elhatározták, hogy gyártásszervezési okokból egyesítik a Tiger és a Panther előállítását. A sorozatgyártásra februártól került sor, s a Tiger II (vagy Tiger B) fokozatosan felváltotta elődjét, bár meg kell jegyezni, az új modell sokkal inkább a Panther nehezebb változatának felel meg, mintsem a Tiger továbbfejlesztésének.
A típus "beceneve" Königstiger lett, bár ezt az elnevezést a német hadsereg hivatalosan sohasem használta. A Tiger II a háború legnehezebb és legvastagabb páncélzatú harckocsija volt. Páncélja és lövege még most is sok típussal versenyre kelhetne. A Porsche és a Henschel vetélkedéséből itt is az utóbbi cég került ki győztesen, de az első 50 darabot a Porsche tornyával gyártották le. Fő problémája az volt, hogy a Tigernél is nehezebb modellt gyakorlatilag a korábbi változat motorjával tudták csak felszerelni, így az irgalmatlan tömeg és a kis teljesítményű motor hatványozottan hozta elő a Tiger problémáit, a kis sebességet és hatótávolságot, a nagy fogyasztást és a gyakori meghibásodásokat. A hidak többsége nem bírta el, az ingoványos talajon gyakorlatilag elsüllyedt, manőverező képessége kicsi volt. Viszont mivel főként védelemben használták, ráadásul szemből gyakorlatilag minden fegyverrel szemben biztonságban volt, ellenfelei rettegtek tőle. A háború után elterjedt az a mítosz, hogy harcban egy sem semmisült meg. Ez persze nem igaz, hiszen oldalról és hátulról azonos védettsége volt a Tiger-rel, a szovjet JS nehézharckocsit több mint 1500 m-ről is át tudták lőni 80 mm-es oldalpáncélját. Főként a nyugati fronton sok veszteséget okoztak a repülőgépek, de a legtöbb elvesztett példányt (hasonlóan a Tiger-hez) itt is az üzemanyaghiány vagy a műszaki meghibásodás számlájára kellett írni..
 
 
Pz VIII- A "Maus"
 
 
  
P
anzer Kampfwagen VIII..MAUS Minden idők legnagyobb tankaj, sajnos nem került bevetésre, és nem volt hozzá elég erős motor sem.
A háború befejező időszakában, a német harckocsigyártásban két irányzat alakult ki: az egyiket Ferdinand Porsche professzor, a másikat Heinz Guderian tábornok képviselte. Előbbi a minél nagyobb tömegű és űrméretű lövegekkel szerelt, szinte mozgó erődként funkcionáló harckocsikat, utóbbi a gyors, kevésbé védett, nagy tűzerejű tankokat részesítette előnyben, a szovjet T-34-et ideális típusnak tartotta.
A háború végső, pánikszerű hangulatára jellemző, hogy Hitler mindennemű megfontolás nélkül Porsche felfogását támogatta (nem árt tudni, hogy Porsche prof. Hitler egyik személyes kedvence volt). Így született meg a gúnynevén Mausnak - egérnek- nevezett típus. Fegyverzeteként egy 150 mm-es, egy 75 mm-es löveget és két darab 7, 92 mm-es géppuskát kapott. Meghajtását diesel-elektromos motorral oldották meg. A prototípus elkészült, az akkor még fából készült toronnyal szerelt példányt Hitler meg is szemlélte. A fennmaradt adatok szerint 10 db prototípus volt készülőben, de csak kettő volt mozgásképes. Ezeket a szovjet csapatok gyors előrenyomulása miatt Kummersdorfban felrobbantották..